keyboard_arrow_up
Bavelse Gezelligheid

Bavelse Gezelligheid

Een intieme markt...

Na een succesvolle markt in Tilburg, was het voor de mannen van Vintrada voor de tweede keer tijd om het assortiment uit te stallen. Ditmaal op de (iets te) knusse Bavelse Markt. Voor de verkopers was er weinig ruimte achter de kraam. Je kon, plat gezegd, maar net je derriére keren in de té krappe wandelgang achter de stands. Dit deed echter niets af aan de gezelligheid onder de collegaverkopers. Nadat de eerste zwerm telefoon- en koopjesjagers voorbij was, kwam het echte werk.

Een onverwachtse liefde

Persoonlijk dachten wij dat er in Brabant voornamelijk bier werd getapt en genuttigd van de lokale biermerken Jupiler, Hertog-Jan en Bavaria. Hier kwamen wij er echter bedrogen in uit! Het bleek dat onze collectie van Heineken als warme broodjes over de toonbank gingen. Een lichtbak, een fotocamera in de vorm van een Heinekenblik, een poster, een set boxjes en een dienblad werden verkocht. Met de naderende feestdagen, waren deze spullen volgens de koopster de ideale aanvulling op de collectie van zoonlief. Dank je wel Sinterklaas!

Na Zdrowie!

Niet veel later werden wij benaderd door een Poolse heer die veel interesse had in onze kartonnen reclameplaten. Zijn voorkeur ging voornamelijk uit naar de platen van La Trappe. Hij had namelijk in Polen een goede vriend wonen, die geheel toevallig een La Trappe-verzamelaar was. Deze kennis had zelfs een eigen brouwerijtje in zijn achtertuin gefabriceerd! Onze klant dacht dat deze platen zeker niet zouden misstaan aan de muren van de brouwerij. Als kers op de taart, nam hij ook wat spullen van Dommelsch mee. Met een brede glimlach liep hij weg, terwijl hij de verzendkosten in zijn hoofd aan het uitrekenen was.

Niet-meer-bestaande-Brabantse-brouwerijen-verzamelaar

De dag liep al tegen zijn einde, toen een man onze stand stilletjes naderde. Hij bleek geïnteresseerd te zijn in onze Kroon-platen. Kroon Bokbier is afkomstig van een voormalige Oirschotse bierbrouwerij. We raakten aan de praat en hij vertelde ons dat hij een verzamelaar was. En niet zomaar eentje. Hij verzamelde alle reclameobjecten van niet meer bestaande Brabantse bierbrouwerijen. Een mond vol. De man was erg tevreden, want de platen waren een groteaanwinst voor zijn collectie.

Al met al kunnen we zeggen dat de markt in Bavel zeer geslaagd was, ondanks de krappe ruimte. We hebben kunnen proeven van de Bavelse gezelligheid en kijken alweer vooruit naar de volgende markt!

- Vintrada -
Neri Peters, oprichter en eigenaar Vintrada
Neri Peters

Oprichter en eigenaar Vintrada