keyboard_arrow_up
De Tilburgse Snuffelmarkt!

De Tilburgse Snuffelmarkt!

Het debuut van Vintrada!

Vintrada heeft zijn debuut gemaakt op de Nederlandse rommelmarkten! 's Ochtends vroeg stonden onze mannen paraat om alles klaar te zetten voor de dag. Met veel enthousiasme waren onze leuke producten tentoongesteld. Vintrada was daar niet alleen om te verkopen! Al gauw werd een verkennend rondje gedaan en het bleek inderdaad een grote snuffelmarkt te zijn! Van bestek tot dierenhuiden, van antiek tot babyspeelgoed. Er was van alles te vinden. Het oog viel meteen op een mooie Rolls-Royce spiegel, die niet ver van het kraampje van Vintrada te koop stond. Deze stond daar niet lang, want deze kans kon niet worden gemist!

Het avontuur van vader

Op de kraam van Vintrada zelf stond een antieke samovar. Deze trok veel bekijks en al gauw kwamen bezoekers met mooie en leuke anekdotes. Een van hen had wel een heel uniek verhaal. Als klein kind, herinnerde ze zich, gebruikte haar moeder precies dezelfde. Deze werd alleen gebruikt voor bijzondere gelegenheden. Een van deze gelegenheden was de thuiskomst van haar vader, een soldaat in de Tweede Wereldoorlog. Hij had gevochten in de Slag om Arnhem en ze bleven lang in onzekerheid of hij wel of niet thuis zou komen. Twee jaar na afloop van de Tweede Wereldoorlog verscheen haar vader, inmiddels dood gewaand, aan de deur. Wat bleek, hij had op het slagveld geheugenverlies opgelopen en werd vervolgens door de Engelsen meegenomen, naar Londen om opgenomen te worden in een speciaal ziekenhuis. Na een lange revalidatie kwam zijn geheugen beetje bij beetje terug. Na anderhalf jaar was zijn geheugen zodanig hersteld, dat hij zich zijn gezin herinnerde. Hij heeft vervolgens 5 maanden lang als havenarbeider gewerkt om genoeg geld te verdienen om terug te komen naar Nederland en zich zo weer bij zijn gezin te voegen.

De Mexicaanse CowParade

Niet veel later werd Vintrada benaderd door een handelaar in porseleinen beeldjes. Hij was geïnteresseerd in de twee koeien van Mexico-Stad. Deze unieke beeldjes waren door de anonieme kunstenaar gemaakt ter ere van de Spaanse koeientraditie. De handelaar vertelde over zijn eigen collectie, die inmiddels bestond uit meer dan 100 exemplaren! Hij was al sinds jaar en dag bezig met het afstruinen van markten in West-Europa. Onze beeldjes waren afkomstig van de CowParade, de grootste en meest succescolle publieke kunstevent ter wereld. Een mooie aanvulling voor zijn collectie dus!

Na een lange dag, vol met interessante anekdotes, mooie spullen en vrolijke mensen, keerden de mannen huiswaarts. Vintrada kan met een tevreden gevoel terugkijken naar haar debuut op de Nederlandse markten. De eerstvolgende markt waar ze aanwezig zal zijn is de Bavelse Markt op 29 november. Hopelijk tot dan!

- Vintrada -

Neri Peters, oprichter en eigenaar Vintrada
Neri Peters

Oprichter en eigenaar Vintrada